Probleme pentru un avion El Al, în august, din cauza aterizării urgente a unei aeronave din România

Piloţii unui avion de pasageri al companiei El Al au pierdut scurt timp controlul asupra aeronavei, în august, deasupra aeroportului din Tel Aviv, în contextul în care o altă aeronavă, a unei companii din România, a avut nevoie să aterizeze urgent din cauza unor probleme tehnice, relatează Haaretz.

384 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru un avion El Al, în august, din cauza aterizării urgente a unei aeronave din România

Probleme pentru un avion El Al, în august, din cauza aterizării urgente a unei aeronave din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit concluziilor Ministerului israelian al Transporturilor, echipajul avionului El Al a gestionat greşit o manevră de întoarcere, "pierzând temporar controlul asupra aparatului".

Incidentul a avut loc pe 10 august, în momentul în care avionul de pasageri al companiei El Al, care venea de la Frankfurt, se pregătea să aterizeze pe Aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv. În timp ce pregăteau aterizarea, piloţii avionului israelian au primit ordin de la turnul de control să întoarcă şi să urce la altitudinea de 1.300 de metri, în contextul în care o altă aeronavă avea nevoie să aterizeze urgent. În timpul manevrei de întoarcere, avionul companiei El Al s-a înclinat periculos de mult spre partea frontală şi a avut, scurt timp, o viteză de doar 109 kilometri pe oră. După câteva secunde, piloţii avionului israelian au corectat traiectoria şi au mărit viteza, evitând astfel prăbuşirea, au stabilit anchetatorii.

Potrivit ziarului Haaretz, celălalt avion aparţinea companiei române Ten Airways. Avionul decolase de la Tel Aviv dar a avut nevoie să aterizeze urgent din cauza unor probleme la un motor. Cele două aeronave au aterizat în siguranţă şi nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici