Proces de amploare în Spania: 45 de români, judecaţi pentru proxenetism

Un proces în care 45 de români acuzaţi de proxenetism vor fi judecaţi de justiţia spaniolă începe săptămâna aceasta la Barcelona, anunţă agenţia Europa Press, citată de cotidianul La Vanguardia, în ediţie electronică.

419 afișări
Imaginea articolului Proces de amploare în Spania: 45 de români, judecaţi pentru proxenetism

Proces de amploare în Spania: 45 de români, judecaţi pentru proxenetism (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, cei 45 de români sunt acuzaţi de exploatarea mai multor conaţionale, pe care le aduceau în Spania promiţându-le locuri de muncă în domeniul hotelier.

Procurorii nu au obţinut date suficiente care să arate că cei 45 formau o reţea cu o structură definită, însă au fost stabilite legături de familie sau înţelegeri punctuale între cei 45 privind împărţirea activităţii, a femeilor exploatate, iar din aceste motive ei vor fi judecaţi într-un proces comun.

Cei 45 sunt acuzaţi că aduceau femeile din România oferindu-le locuri de muncă în domeniul hotelier şi ascunzându-le faptul că, odată ajunse în Barcelona, acestea urmau să fie obligate să se prostitueze, fiindu-le de asemenea luaţi toţi sau aproape toţi banii rezultaţi din această activitate.

Procurorii spanioli susţin că femeile care se împotriveau sau cele care care nu obţineau venituri considerate suficiente de către proxeneţi erau maltrate de aceştia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici