Procesul lui Hosni Mubarak este o "victorie" pentru poporul egiptean, afirmă islamiştii

Grupul islamist Fraţii Musulmani din Egipt a apreciat miercuri că procesul fostului preşedinte Hosni Mubarak reprezintă "o victorie" pentru popor, care l-a îndepărtat de la putere, în februarie, după 30 de ani de guvernare.

174 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Hosni Mubarak este o "victorie" pentru poporul egiptean, afirmă islamiştii

Hosni Mubarak

Grupul islamist, care era interzis în regimul lui Mubarak şi care a creat Partidul Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), după îndepărtarea acestuia, a declarat că acest proces ar trebui să ajute poporul să aibă "încredere" în armată, care conduce, de atunci, ţara.

Procesul este "o adevărată victorie a voinţei poporului, după revoluţia de la 25 ianuarie", a declarat secretarul general al PLJ, Saad al-Katatni, într-un comunicat.

"Faptul că milioane de persoane au putut vedea procesul pe ecranele televizoarelor lor va asigura poporul egiptean de faptul că justiţia este pe calea bună", a adăugat el.

Organizarea acestui proces părea de neconceput în urmă cu doar câteva luni, iar, până în ultimul moment, majoritatea egiptenilor credeau că Hosni Mubarak nu se va prezenta.

"Dacă lucrurile continuă astfel, vor fi construite punţi de încredere între popor şi actualii lideri ai Egiptului", a apreciat al-Katatni.

Armata, care conduce ţara de la îndepărtarea lui Mubarak de la putere, este acuzată de numeroşi egipteni că a participat la revolta pentru blocarea reformelor, menajarea oficialilor fostului regim şi încercarea de a se prevala de putere.

Aşezat pe o targă, Hosni Mubarak, primul lider din regiune care apare în faţa justiţiei, de la începutul "primăverii arabe", a pledat nevinovat, miercuri, la deschiderea procesului său, pentru crime şi corupţie.

După o audiere de patru ore, judecătorul a amânat procesul lui Mubarak şi celor doi fii ai săi, la 15 august.

Procesul pentru uciderea de manifestanţi, atât împotriva fostului ministru de Interne Habib el-Adli, cât şi a şase oficiali de rang înalt, urmează să fie reluat joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici