Procuratura din Paris anchetează un colaborator al lui Emmanuel Macron pentru agresarea unui tânăr

Procuratura din Paris a anunţat joi începerea unei investigaţii preliminare în urma unor imagini difuzate de cotidianul francez Le Monde în care Alexandre Benalla, un colaborator al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, a agresat un protestatar pe data de 1 mai, informează El Mundo.

305 afișări
Imaginea articolului Procuratura din Paris anchetează un colaborator al lui Emmanuel Macron pentru agresarea unui tânăr

Procuratura din Paris anchetează un colaborator al lui Emmanuel Macron pentru agresarea unui tânăr

Alexandre Benalla a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidenţiale, înainte de a fi numit ”responsabil de misiune”, la Palatul Elysee, devenind adjunct al şefului de cabinet al preşedintelui Franţei, François-Xavier Lauch.

 

 

Ancheta va trebui să clarifice responsabilitatea agresorului, la care se adaugă ”uzurparea funcţiilor rezervate autoritâţilor publice”, informează procuratura din Paris.

În urma imaginilor prezentate de cotidianul Le Monde în seara zilei de miercuri, colaboratorul de la Elysee este acuzat de faptul că a folosit o cască de poliţist, deşi nu ocupa nici o funcţie în cadrul forţelor de securitate.

În luna mai, Benalla a fost susupendat timp de două săptămâni, apoi a revenit la lucru, dar a fost transferat într-o funcţie administrativă. ” A primit cea mai mare pedeapsă aplicată unui responsabil de misiune de la Palatul Elysee”, a asigurat joi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei franceze.

În imaginile prezentate de cotidianul francez, Benalla, echipat cu o cască de poliţie, apare luîndu-l de gât pe un tânăr, apoi a lovit violent un alt manifestant care era căzut la pământ, fiind înconjurat de agenţi de ordine.

Directorul cabinetului lui Macron, Patrick Sforza, a confirmat că Benalla este persoana care apare în înregistrarea video, informează Le Monde.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici