Procurorii belgieni au pus sub acuzare un nou suspect în cazul atacurilor din 2016 de la Bruxelles

Procuratura federală din Belgia a anunţat miercuri că a pus sub acuzare un nou suspect în cazul atacurilor teroriste din 2016 de la Bruxelles, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

78 afișări
Imaginea articolului Procurorii belgieni au pus sub acuzare un nou suspect în cazul atacurilor din 2016 de la Bruxelles

Procurorii belgieni au pus sub acuzare un nou suspect în cazul atacurilor din 2016 de la Bruxelles

Autorităţile au precizat că un cetăţean belgian identificat drept Brahim T. "este acuzat de participare la activităţile unei grupări teroriste, asasinate teroriste şi tentative de asasinate teroriste, ca făptuitor, co-autor sau complice".

Suspectul va apărea în faţa unui tribunal din Bruxelles în termen de cinci zile. Procurorii nu au oferit detalii despre legăturile suspectului cu atacatorii sinucigaşi.

Anunţul vine la o zi după ce poliţia belgiană a făcut peste zece percheziţii antiteroriste, în urma cărora patru persoane au fost reţinute. Una dintre percheziţii a vizat un magazin din Bruxelles de unde ar fi fost cumpărate materiale pentru fabricarea bombelor.

Anterior, alte nouă persoane au fost puse sub acuzare pentru legături cu atacurile din 2016. Mohamed Abrini şi Osama Krayem au fost reţinuţi la Bruxelles în luna aprilie a anului trecut.

La 22 martie 2016, capitala Belgiei a fost scena a trei atacuri sinucigaşe coordonate, dintre care două la aeroportul oraşului, iar unul la staţia de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul UE. Atentatul s-a soldat cu 32 de morţi şi 340 de răniţi şi a fost cel mai sângeros atac terorist din istoria Belgiei.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat aceste atentate. Atacatorii aveau legături cu teroriştii care au comis atacurile de la Paris din noiembrie 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici