Procurorii italieni au deschis o anchetă în cazul hotelului afectat de avalanşă

Procurorii italieni au anunţat luni că au deschis o anchetă în cazul hotelului Rigopiano care a fost afectat de o avalanşă soldată cu cel puţin şapte morţi şi 22 de persoane dispărute, adăugând că studiază posibilitatea formulării unor acuzaţii de ucidere din culpă şi neglijenţă criminală.

767 afișări
Imaginea articolului Procurorii italieni au deschis o anchetă în cazul hotelului afectat de avalanşă

Procurorii italieni au deschis o anchetă în cazul hotelului afectat de avalanşă

"Analizăm toate deciziile care au dus la construirea şi deschiderea acestui hotel", a declarat procurorul Cristina Tedeschini în cadrul unei conferinţe de presă, relatează agenţia de ştiri Dpa.

Anchetatorii mai examinează şi modul în care hotelul a ajuns să fie izolat în urma închiderii drumului, de ce utilajul de deszăpezire a fost trimis cu întârziere şi dacă procedurile pentru situaţii de urgenţă au fost respectate, a adăugat Tedeschini.

Până la 120.000 de tone de zăpadă, stânci şi alte resturi s-au desprins de pe unul din versanţii muntelui, trecând printr-o pădure şi acoperind hotelul cu zăpadă. Se estimează că avalanşa a lovit hotelul cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri la oră.

Presa italiană a relatat că directorul hotelului Rigopiano a alertat autorităţile printr-un email trimis cu câteva ore înainte de producerea avalanşei care a afectat hotelul, în care informa că oaspeţii săi erau speriaţi din cauza cutremurelor repetate, iar drumurile de acess erau blocat de zapadă, potrivit BBC News online.

Luni, echipajele de salvare au descoperit corpul neînsufleţit al unei noi victime, astfel că bilanţul avalanşei a ajuns la şapte decese şi aproximativ 22 de persoane care sunt în continuare dispărute, scrie Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici