Procurorii italieni au pornit o anchetă în cazul acuzaţiilor privind fonduri ilegale din Rusia

Procurorii italieni au demarat o investigaţie prrivind acuzaţiile potrivit cărora formaţiunea politică a lui Matteo Salvini, Liga, a primit o finanţare ilegală din Rusia, au informat joi aceştia, relatează site-ul agenţiei Dpa.

284 afișări

"Verificăm situaţia pentru a vedea dacă a fost comisă vreo crimă", a declarat Francesco Greco, procurorul şef de la Milano.

Presa italiană a relatat joi că biroul lui Greco a pornit deja o investigaţie privind corupţia.

Miercuri, site-ul Buzzfeed a relatat că fostul purtător de cuvânt al lui Salvini, Gianluca Savoini, a discutat aranjamente de finanţare ilegală cu oficiali ruşi la Moscova.

Procurorii italieni nu au confirmat dacă ancheta a fost demarată în urma informaţiilor publicate de Buzzfeed.

Salvini a negat toate acuzaţiile şi a promis că va da în judecată jurnaliştii de la Buzzfeed.

Site-ul a publicat un transcript al unei înregistrări făcute din data de 18 octombrie, în cadrul unei întrevederi între Salvini şi alţi bărbaţi neidentificaţi, doi italieni şi trei ruşi, care a avut loc la Moscova.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a efectuat o vizită la Moscova în perioada respectivă.

Săptămâna trecută, într-un interviu acordat publicaţiei Corra della Sera, preşedintele rus Vladimir Putin a "salutat atitudinea pozitivă a lui Salvini faţă de Rusia", însă a negat orice ingerinţe în politica internă a Italiei.

 

Taguri:
italia,
rusia,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici