Procurorii SUA au cerut documente privind donaţiile primite de comitetul inaugural al lui Trump

Procurorii americani au cerut comitetului inaugural al preşedintelui Donald Trump să predea documentele privind donaţiile primite, inclusiv cele primite de la cetăţeni străini, anchetatorii încercând să afle dacă unii dintre donatori au dat bani în schimbul unor concesii politice.

173 afișări
Imaginea articolului Procurorii SUA au cerut documente privind donaţiile primite de comitetul inaugural al lui Trump

Procurorii SUA au cerut documente privind donaţiile primite de comitetul inaugural al lui Trump

Procuratura din New York a iniţiat o anchetă cu scopul de a analiza suspiciunile privind modul în care a fost finanţată ceremonia de învestitură a preşedintelui Trump, din ianuarie 2017, care a costat 107 milioane de dolari.

Publicaţia The Wall Street Journal, citând o copie a citaţiei, a relatat că procurorii au solicitat "toate documentele" privitoare la donatorii şi furnizorii comitetului de inaugurare, cât şi datele în legătură cu "beneficiile" primite de donatori în urma contribuţiilor.

Investigatorii examinează dacă unii dintre donatori au dat bani în schimbul unor concesii politice, pentru a influenţa selecţia de oficiali ori pentru a căpăta acces la noua Administraţie de la Casa Albă, a mai indicat publicaţia menţionată mai sus.

Kristin Celauro, purtătorul de cuvânt al comitetului inaugural, a confirmat că organismul a primit o citaţie şi evaluează cererea, informează cotidianul The Independent.

"Intenţia noastră este să cooperăm cu ancheta", a declarat Celauro.

Procurorii au cerut şi documente în legătură cu donaţii "făcute de sau în numele cetăţenilor străini", a mai relatat WSJ.

Anul trecut, The New York Times a relatat că procurorii federali încearcă să stabilească dacă persoane din Qatar, Arabia Saudită ori alte ţări din Orientul Mijlociu au dat ilegal bani comitetului şi organizaţiei de lobby comitetului de acţiune politică pro-Trump super PAC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici