Procurorul general adjunct al SUA: Credibilitatea FBI a fost afectată de către James Comey

Procurorul general adjunct al Statelor Unite, Rod J. Rosenstein, a declarat miercuri că reputaţia şi credibilitatea FBI au fost afectate serios de acţiunile directorului James Comey, în condiţiile în care preşedintele SUA, Donald Trump, l-a demis pe Comey, notează site-ul Washington Post.

1474 afișări
Imaginea articolului Procurorul general adjunct al SUA: Credibilitatea FBI a fost afectată de către James Comey

Procurorul general adjunct al SUA: Credibilitatea FBI a fost afectată de către James Comey (Imagine: Hepta)

Procurorul general adjunct a pus demiterea lui Comey pe seama gestionării în mod inadecvat a investigaţiei în cazul serverului privat de e-mail utilizat de Hillary Clinton, în calitatea de secretar de Stat american.

"Reputaţia şi credibilitatea FBI au fost prejudiciate în mod substanţial, iar situaţia a afectat întregul Departament de Justiţie. Nu pot apăra modul în care directorul Comey a gestionat rezolvarea anchetei cu privire la e-mailurile secretarului de Stat Clinton şi nu înţeleg refuzul lui de a accepta judecata aproape universală că a greşit în acest caz. Aproape toată lumea este de acord că directorul a făcut greşeli majore; este unul dintre puţinele lucruri care uneşte oamenii cu diverse perspective", a spus Rosenstein.

Potrivit oficialilor de la Washington, Rod J. Rosenstein a început examinarea comportamentului lui Comey la scurt timp după ce a fost învestit în funcţie, acum două săptămâni.

Democraţii din Congresul american au atras atenţia că demiterea lui Comey survine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală prezidenţială din 2016.

"Decizia luată de către un preşedinte, ai cărui asociaţi din campanie sunt investigaţi de FBI pentru complicitate cu Rusia, privind demiterea omului care se ocupa de investigaţie ridică serioase semne de întrebare privind interferenţa Casei Albe în chestiunile de natură penală", a spus Adam B. Schiff, membru în Comisia de Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Şi unii republicani şi-au manifestat îngrijorarea după demiterea directorului FBI.

"Sunt tulburat de momentul şi motivele din spatele demisiei directorului Comey. Din punctul meu de vedere, James Comey este un funcţionar public de cea mai înaltă clasă, iar demiterea lui produce confuzie în cadrul unei anchete deja dificilă", a declarat Richard Burr, şeful Comisiei de Informaţii din Senat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici