Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina

Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general al ţării, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar internaţional.

1692 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina

Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina

„În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă de la Bucea şi asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat Peter Frank pentru ziarul Welt am Sonntag.

Până acum, procurorii au probe „cu trei cifre”, a adăugat el, fără a intra în detalii. Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat forţele ruse că au comis atrocităţi în Bucea, lângă Kiev, imediat după invazia din 24 februarie. Moscova a negat acuzaţiile.

Rusia a vizat, de asemenea, infrastructura-cheie din Ucraina, dar neagă vizarea deliberată a civililor.

Germania a început să strângă probe în martie 2022, pentru a găsi orice urme de crime de război, inclusiv intervievând refugiaţii ucraineni şi evaluând informaţiile disponibile public, a spus Franks, adăugând că procurorii germani nu investighează încă anumite persoane.

Sunt vizaţi liderii militari şi politici

„Ne pregătim pentru un posibil proces ulterior, în faţa unei instanţe internaţionale”, a adăugat el. Întrebat cine trebuie judecat, Frank a răspuns că liderii statului rus şi cei care pun în aplicare deciziile la cele mai înalte niveluri militare ar trebui să răspundă.

Ucraina insistă pentru infiinţarea unei instanţe speciale care să îi judece pe liderii militari şi politici ruşi, persoane pe care le consideră responsabile de declanşarea războiului.

Curtea Penală Internaţională şi-a lansat propria anchetă cu privire la presupusele crime împotriva umanităţii şi crime de război, la doar câteva zile după invazia Moscovei din 24 februarie, dar nu are competenţa de a urmări agresiunea din Ucraina, Rusia nefiind parte din acest organism.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o vizită la Kiev, a declarat joi că la Haga ar trebui înfiinţat un centru internaţional pentru urmărire penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici