Procurorul general al SUA se gândeşte să demisioneze din cauza postărilor pe Twitter ale lui Trump

  • William Barr le-a spus unor apropiaţi ai lui Donald Trump despre intenţia sa de a demisiona.
  • Nu se ştie, însă a vorbit şi cu preşedintele despre acest lucru.
  • Preşedintele a criticat pe Twitter recomandarea, iar William Barr a decis să ceară o pedeapsă mai mică.
2150 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al SUA se gândeşte să demisioneze din cauza postărilor pe Twitter ale lui Trump

Procurorul general al SUA se gândeşte să demisioneze din cauza postărilor pe Twitter ale lui Trump

Procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr, ia în considerare să demisioneze din cauza postărilor pe Twitter ale preşedintelui despre judecători, procurori şi cazurile Departamentului de Justiţie, scrie Washington Post. 

William Barr le-a spus unor apropiaţi ai lui Donald Trump despre intenţia sa de a demisiona, scriu jurnaliştii americani.

Nu se ştie, însă, dacă şeful Departamentului de Justiţie al SUA a vorbit şi cu preşedintele despre acest lucru, adaugă Washingron Post.

Informaţiile privind demisia procurorului general vin în contextul în care William Barr i-a cerut lui Trump să nu mai posteze pe Twitter mesaje privind cazurile din instanţă.

„Am o problemă cu unele dintre postările pe Twitter (n.r-ale preşedintelui Donald Trump). Este momentul să înceteze postările pe Twitter despre cazurile penale investigate de Departamentul Justiţiei. Îmi fac munca imposibilă”, a declarat William Barr pentru postul ABC News.

Preşedintele american a declarat că are în continuare încredere deplină în Barr şi că nu a fost deranjat de declaraţiile acestuia.

„Îi îngreunez munca... sunt de acord cu asta", le-a declarat Trump reporterilor înainte de a se îmbarca în Air Force One. „Procurorul general este o persoană integră”, a continuat liderul de la Casa Albă.

Declaraţiile lui Barr vin după ce Trump a fost acuzat de amestec în treburile justiţiei.

Unul dintre prietenii lui, Roger Stone, a fost a găsit vinovat de obstrucţie a unei anchete a Congresului în cazul interferenţei Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. O echipă de patru procurori a recomandat săptămâna aceasta o pedeapsă între 7 şi 9 ani de închisoare pentru Stone.

Preşedintele a criticat pe Twitter recomandarea, iar William Barr a decis să ceară o pedeapsă mai mică. În semn de protest, cei patru procurori au demisionat.

Procurorul general spune însă că Trump nu i-a influenţat decizia şi că niciodată nu i-a cerut vreo favoare.

„Nu mă voi lăsa intimidat sau influenţat de nimeni, indiferent că este vorba de Congres, de conducerea editorială a unui ziar sau de preşedinte. Voi face ceea ce consider eu că este corect”, a mai spus William Barr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici