Procurorul general demis de Mohamed Morsi, repus în funcţie de justiţia egipteană

Justiţia egipteană a ordonat, marţi, restabilirea în funcţie a procurorului general demis de preşedintele Mohamed Morsi, aplicând o lovitură şefului de stat islamist contestat de către manifestanţi.

204 afișări
Imaginea articolului Procurorul general demis de Mohamed Morsi, repus în funcţie de justiţia egipteană

Abdel Meguid Mahmoud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Curtea de Apel ia hotărârea definivă de a-l restabili pe Abdel Meguid Mahmoud (în postul) de procuror general", a anunţat agenţia oficială Mena.

Mahmoud a fost numit în post pe timpul lui Hosni Mubarak, care a fost îndepărtat de la putere. El a fost acuzat de către militanţii revoltei din 2011 că s-ar afla la originea insuficienţei probelor prezentate de Parchet în procesul unor oficiali ai fostului regim.

Demiterea lui Abdel Meguid Mahmoud, în noiembrie, prin decret prezidenţial şi nominalizarea lui Talaat Abdallah, acuzat că este favorabil Fraţilor Musulmani, ca succesor al său au intensificat divergenţele dintre preşedintele Morsi şi aparatul judiciar egiptean.

Hotărârea de marţi intervine după ce armata a lansat un ultimatum lui Morsi şi în timp ce cinci miniştri, inclusiv şeful diplomaţiei egiptene, Mohammed Kamel Amr, şi-au prezentat demisia.

Armata i-a dat, luni seara, 48 de ore şefului statului pentru "a satisface revendicările poporului", a doua zi după desfăşurarea unor manifestaţii masive în toată ţara pentru a cere îndepărtarea de la putere a preşedintelui provenit din rândul Fraţilor Musulmani, ales în urmă cu un an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici