Procurorul luat ostatic într-o instanţă din Istanbul a murit din cauza rănilor suferite

Procurorul luat ostatic marţi într-o instanţă din Istanbul de către presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) a murit din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

1308 afișări
Imaginea articolului Procurorul luat ostatic într-o instanţă din Istanbul a murit din cauza rănilor suferite

Procurorul luat ostatic într-o instanţă din Istanbul a murit din cauza rănilor suferite (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Anterior, şeful poliţiei din Istanbul, Selami Altinok, anunţase că doi presupuşi membri ai DHKP-C au fost ucişi, iar ostaticul a fost grav rănit în cursul intervenţiei forţelor speciale.

Procurorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, dar a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia a negociat timp de şase ore cu agresorii înainte de lansarea operaţiunii, a precizat Selami Altinok.

Mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite din afara clădirii în cursul intervenţiei forţelor speciale.

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic în cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, împuşcat mortal de forţele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

Autorii luării de ostatici au dat ultimatum autorităţilor să recunoască "uciderea" adolescentului şi să achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Adolescentul Berkin Elvan a murit în martie 2014, după ce a stat în comă 269 de zile ca urmare a plăgilor suferite prin împuşcare de către poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici