Producătorii vaccinului Sputnik V pretind scuze de la EMA, după ce un oficial a comparat aprobarea rapidă a vaccinului cu "ruleta rusească"

Dezvoltatorii vaccinului rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V au pus marţi la îndoială neutralitatea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) după ce un oficial EMA a cerut membrilor UE să se abţină de la aprobarea vaccinului rusesc pentru moment.

1177 afișări
Imaginea articolului Producătorii vaccinului Sputnik V pretind scuze de la EMA, după ce un oficial a comparat aprobarea rapidă a vaccinului cu "ruleta rusească"

Producătorii vaccinului Sputnik V cer scuze oficiale de la Agenţia Europenă pentru Medicamente. Un oficial al instituţiei a comparat aprobarea rapidă a vaccinului cu "ruleta rusească"

Christa Wirthumer-Hoche, şeful consiliului de administraţie al EMA, a declarat într-un talk show la radiodifuzorul austriac ORF pe 7 martie că a sfătuit ţările din Uniunea Europeană să nu acorde Sputnik V o autorizaţie naţională de urgenţă în timp ce EMA încă analizează siguranţa şi eficacitatea vaccinului rus.

"Este un pic comparabil cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţioanlă de urgenţă," a declarat Christa Wirthumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie, potrivit Le Figaro.

"Cerem să primim scuze publice de la Christa Wirthumer-Hoche pentru comentariile sale negative asupra statelor UE care aprobă Sputnik V", au scris dezvoltatorii de vaccinuri pe contul oficial de Twitter Sputnik V.

„Comentariile sale ridică întrebări serioase cu privire la posibile interferenţe politice în revizuirea în curs a EMA”, au przicat procucătorii.

Dezvoltatorii au adăugat că vaccinul a fost deja aprobat de 46 de ţări.

Sputnik V a fost deja aprobat sau este evaluat pentru aprobare în trei state membre ale UE - Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Oficialii UE au declarat că Bruxelles-ul ar putea începe negocierile cu un producător de vaccinuri dacă cel puţin patru ţări membre o solicită.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici