Prognoză meteorologică inedită. Sute de iguane vor „pica din cer” în Florida

Pe măsură ce aerul rece se răspândeşte din estul Statelor Unite până în teritoriile americane sudice, Serviciul Meteorologic Naţional din Miami a emis o prognoză neobişnuită în ceea ce priveşte temperaturile reci, despre iguane, a relatat CNN.

23605 afișări
Imaginea articolului Prognoză meteorologică inedită. Sute de iguane vor „pica din cer” în Florida

Sursa: Profimedia Images

Din Louisiana până în Carolina, dar chiar şi în Florida, temperaturile sunt cu o medie de 10, până la 15 grade Celsius sub pragul considerat normal pentru această perioadă a anului, potrivit CNN. Avertizările meteorologilor sunt în vigoare până miercuri dimineaţă, precum şi cele emise în Florida, de Serviciul Meteorologic Naţional din Miami, care s-au adresat în mod special problemei iguanelor.
 
„Nu vă miraţi dacă vedeţi iguanele căzând din copaci în seara aceasta”, a transmis un oficial al biroului din Miami, preocupat de obiceiul reptilelor de a adormi pe crengile pomilor, de unde se prăbuşesc peste oamenii şi maşinile de pe străzi. Aceasta ar putea fi o problemă serioasă, mai ales că exemplarele mascule adulte pot depăşi 5 metri lungime, cântărind chiar şi 20 de kilograme.
 
Nu toate speciile de iguane pot face faţă temperaturilor scăzute, întrucât au sângele rece. În general, iguanele încep să devină lente sau letargice odată ce termometrele afişează mai puţin de 10 grade Celsius. În condiţii de frig, pentru a se proteja, reptilele intră într-o stare ce păstrează active doar funcţiile vitale ale organismului.
 
„Pragul termic dincolo de care iguanele intră în starea aceasta depinde foarte mult de dimensiunea animalului", a explicat Ron Magill, directorul de comunicare al Grădinii Zoologice din Miami. „În general, cu cât este mai mare iguana, cu atât mai bine poate tolera frigul pe perioade lungi”.
 
Magill a adăugat că „există mulţi vânători de iguane care abia aşteaptă scăderea temperaturilor pentru a elimina mai uşor reptiliele invazive, atunci când vor fi incapabile să fugă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici