Proiect privind încadrarea instituţiilor media din alte ţări ca "agenţi străini", aprobată în Rusia

Duma de stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, a aprobat un proiect de lege ce prevede că instituţiile media din alte ţări cu operaţiuni în Rusia sunt obligate să se înregistreze ca "agenţi străini", informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa.

269 afișări
Imaginea articolului Proiect privind încadrarea instituţiilor media din alte ţări ca "agenţi străini", aprobată în Rusia

Proiect privind încadrarea instituţiilor media din alte ţări ca "agenţi străini", aprobată în Rusia

Proiectul de lege a fost aprobat la mai puţin de o săptămână după ce Washingtonul a obligat RT, instituţie media controlată de Moscova, cunoscută anterior drept Russia Today, să se înregistreze ca agent străin în SUA.

Textul proiectului de lege aprobat miercuri este atât de vag încât ar putea fi folosit împotriva oricărei instituţii media străine care operează pe piaţa rusă. Parlamentarii au declarat că este sarcina autorităţilor federale să decidă ce instituţii media străine vor fi aprobate.

După ce a fost aprobat de Duma de stat, proiectul urmează să ajungă pe masa preşedintelui Vladimir Putin pentru decizia finală. Kremlinul a semnalat deja că sprijină această iniţiativă legislativă.

Oficiali din cadrul serviciilor de informaţii americane afirmă că instituţia media RT a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial în interesul Kremlinului, acuzaţie respinsă de Russia Today şi Preşedinţia de la Moscova.

În weekend, preşedintele Vladimir Putin s-a declarat dezamăgit de decizia autorităţilor americane de a impune restricţii mass-mediei ruse care activează pe piaţa americană, afirmând că acţiunea reprezintă un atac la adresa libertăţii de exprimare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici