Prostituatele din România sparg piaţa la Paris. "Este din ce în ce mai greu să munceşti! Fetele din Est cer cu 20 sau 30 de euro mai puţin decât noi" - VIDEO

Parcul Bois de Boulogne din Paris a devenit teatrul unor tensiuni puternice între prostituatele "mai vechi" şi cele venite din Bulgaria şi România, acuzate că practică preţuri mai mici şi sunt protejate de reţele foarte bine organizate, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

10678 afișări
Imaginea articolului Prostituatele din România sparg piaţa la Paris. "Este din ce în ce mai greu să munceşti! Fetele din Est cer cu 20 sau 30 de euro mai puţin decât noi" - VIDEO

Prostituatele din România sparg piaţa la Paris. "Este din ce în ce mai greu să munceşti! Fetele din Est cer cu 20 sau 30 de euro mai puţin decât noi"

"Criza economică nu a ocolit nici Bois de Boulogne", scrie ironic cotidianul francez, adăugând că parcul a devenit în ultimele luni locul de muncă pentru numeroase prostituate din România şi Bulgaria, mai tinere şi care practică preţuri mai mici decât cele "mai vechi", fiind sprijinite de reţele deosebit de bine organizate.

"Româncele şi bulgăroaicele nu respectă codurile", acuză o prostituată în vârstă de aproximativ 50 de ani. "Este din ce în ce mai greu să munceşti! Clienţii negociază, refuză să plătească preţul cerut, iar fetele din Est contribuie la asta cerând cu 20 sau 30 de euro mai puţin decât noi", a continuă ea.

"Nu lucrează singure: sunt supravegheate. Este o întreagă afacere!", afirmă o altă prostituată, care se declară independentă şi agasată de "traficul" de persoane care se desfăşoară sub ochii ei.

Încă de la primele ore ale după-amiezii, uneori chiar mai devreme, maşini încărcate cu tinere românce se opresc pe una dintre aleile parcului. Acestea ies în grup şi se poziţionează pe alee, având grijă să nu se amestece cu alte prostituate. Bărbaţii din clan sunt întotdeauna în apropiere şi le apără cu ferocitate teritoriul.

"Aceste reţele balcanice, apărute în Bois de Boulogne, sunt extrem de bine organizate", subliniază un poliţist. "Adeseori sunt afaceri de familie. Tinerele sunt constrânse să se prostitueze chiar de părinţi. Toate acestea conduc la tensiuni puternice cu populaţia din parc", conchide el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici