Protest antiguvernamental în Tirana. Participanţii s-au bătut cu poliţiştii

Protestatarii opoziţiei s-au încăierat sâmbătă cu poliţia în faţa biroului premierului Edi Rama, unde zeci de mii de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva corupţiei şi a sărăciei în creştere.

677 afișări
Imaginea articolului Protest antiguvernamental în Tirana. Participanţii s-au bătut cu poliţiştii

Sursa foto: Profimedia

După ce au manifestat paşnic timp de aproximativ trei ore, protestatarii au rupt cordonul de poliţie din jurul clădirii guvernamentale şi au aruncat cu vopsea roşie şi neagră. Poliţia a arestat un protestatar.

Alţii au aprins lumânări în memoria a doi bărbaţi care, potrivit opoziţiei, au murit în timp ce se aflau în custodia poliţiei.

„La fel ca în urmă cu 32 de ani, lumea ne vede ca pe nişte oameni (care sosesc în) bărci mici", a declarat Sali Berisha, liderul Partidului Democrat din opoziţie, referindu-se la numărul tot mai mare de albanezi care pleacă ilegal în Marea Britanie.

Miniştrii britanici spun că albanezii se află în spatele valului de migranţi care traversează Canalul Mânecii şi că unii dintre ei sunt implicaţi în crima organizată.

Protestul este văzut în Albania ca o încercare a lui Berisha de a-şi arăta puterea înainte de alegerile locale din mai 2023.

Berisha, care a ocupat anterior atât funcţia de preşedinte, cât şi pe cea de prim-ministru, a primit în 2021 interdicţia de a intra în Statele Unite din cauza unor presupuse fapte de corupţie. El neagă orice abatere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici