PROTEST cu zeci de mii de oameni la Moscova, la un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: "Nu vom uita, nu vom ierta"

Aproximativ 35.000 de persoane s-au adunat sâmbătă, în centrul Moscovei, pentru un marş de protest organizat la un an de la înlăturarea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, relatează agenţia TASS.

17031 afișări
Imaginea articolului PROTEST cu zeci de mii de oameni la Moscova, la un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: "Nu vom uita, nu vom ierta"

PROTEST cu zeci de mii de oameni la Moscova, la un an de la înlăturarea lui Viktor Ianukovici: "Nu vom uita, nu vom ierta"

Marşul a fost organizat sub sloganul "Nu vom uita, nu vom ierta".

"Ne opunem revoluţiei Euromaidan. Maidan este o boală, ne ferim de ea!", au scandat manifestanţii.

Unul dintre organizatorii mitingului de protest, Dmitri Sablin, membru al Consiliului Federaţiei Ruse (Camera superioară a Parlamentului rus), a declarat că 100 de asociaţii au anunţat participarea.

Peste 100 de oameni au fost ucişi, iar alte sute au fost răniţi în cursul protestelor violente care au avut loc la Kiev în perioada 18-21 februarie 2014, care au culminat cu înlăturarea preşedinetlui prorus Viktor Ianukovici.

"Situaţia din Ucraina ne-a învăţat mult lucruri; nu vom permite proteste de tip Piaţa Independenţei în Rusia", au comunicat organizatorii.

Mitinguri similare au avut loc în Sankt-Petersburg, Ekaterinburg, Vladivostok, precum şi în Simferopol (capitala fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia după revoluţia din Ucraina).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici