Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în Washington DC

  • Zeci de mii de oameni se estimează că au participat sâmbătă la protestele din Washington, DC.
  • Manifestaţiile au fost paşnice
  • La lăsarea serii mulţimea a început să se împrăştie
6259 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în Washington DC

Zeci de mii de oameni au protestat sâmbătă în Washington DC

UPDATE 04.30

Manifestările au fost paşnice toată ziua, fără ca poliţia să fie nevoită să intervină sau să facă arestări, a declarat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei Metropolitane DC, citată de CNN.

Departamentul de poliţie a estimat că au fost cel puţin 6.000 de protestatari în mai multe locaţii la prânz - ceea ce a fost înainte de începerea oricăror evenimente majore.

Ziua a început cu un grup de câteva mii de oameni care s-au adunat în faţa Lincoln memorial. Mai târziu, au plecat spre Capitol Hill, trecând prin faţa Muzeului Naţional de Istorie Afro-Americană, înainte de a se îndrepta spre Casa Albă şi apoi spre alte locaţii.

Odată cu căderea serii, mulţimile au început să se micşoreze, chiar şi după lăsarea întunericului câteva mii de oameni mai erau în Parcul Lafayette, situat în apropierea Casei Albe.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Primii manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Washington, ţinuţi la distanţă de Casa Albă cu garduri, pentru a protesta faţă de rasismul şi brutalitatea poliţiştilor într-o zi marcată de o nouă ceremonie în memoria lui George Floyd, relatează WSJ.

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi în capitala americană, preconizându-se a fi cea mai mare mobilizare din ziua în care a pornit mişcarea de protest, acum nouă zile.
 
În mare parte, centrul oraşului este deja închis de dimineaţă, potrivit jurnaliştilor americani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici