Protest în tabăra de refugiaţi Moria, din cauza condiţiilor vitrege

Sute de refugiaţi au protestat marţi faţă de condiţiile în care sunt adăpostiţi în cea mai mare tabără din Grecia pentru extracomunitarii în căutare de azil, Moria, la o zi după incendiul care a provocat moartea a două persoane, relatează site-ul agenţiei Reuters.

301 afișări
Imaginea articolului Protest în tabăra de refugiaţi Moria, din cauza condiţiilor vitrege

Protest în tabăra de refugiaţi Moria, din cauza condiţiilor vitrege

Imigranţii, în majoritate orginari din Siria, Afganistan şi Irak, care trăiesc în tabăra de refugiaţi Moria, situată pe insula grecească Lesbon, au organizat, marţi, o manifestaţie în semn de protest faţă de condiţiile necorespunzătoare în care sunt găzduiţi, la o zi după ce un incediu a omorât două persoane din acest loc.

În tabăra Moria, trăiesc peste 12000 de persoane, un număr de patru ori mai mare decât capacitatea acesteia, fapt ce a transformat acest loc într-o „groapă de gunoi murdară”. Decesul celor două persoane, ca urmare a incendiului de luni, nu este primul incident de acest gen, în ultimele două luni, au mai murit încă doi copii din cauza supraaglomerării spaţiului.

Protestatarii au ocupat capitala insulei, purtând pancarte cu mesaje precum: „Moria este iad”, sau „Vrem securitate şi libertate”. Forţele de poliţie greceşti au intervenit pentru a preveni escaladarea mişcării de protest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici