PROTEST în Tirana faţă de posibilitatea distrugerii armelor chimice siriene în Albania

Aproximativ 300 de persoane au protestat luni în faţa ambasadei americane de la Tirana faţă de posibilitatea distrugerii pe pământ albanez a arsenalului chimic sirian, aşa cum Washington cere guvernului albanez.

143 afișări
Imaginea articolului PROTEST în Tirana faţă de posibilitatea distrugerii armelor chimice siriene în Albania

PROTEST în Tirana faţă de posibilitatea distrugerii armelor chimice siriene în Albania (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Nu suntem împotriva Statelor Unite, ci împotriva armelor chimice", a declarat către mulţime Sazan Guri, un responsabil al ONG-ului Alianţa împotriva importării Deşeurilor, în timp ce protestatarii scandau "Nu armelor chimice".

"Autorităţile trebuie să fie transparente şi să îşi prezinte deschis decizia", a declarat Blendi Kajsin, un militant pentru protecţia mediului.

"Până acum nu a fost luată nicio decizie", a asigurat în cadrul unei conferinţe de presă premierul albanez, Edi Rama, precizând că a avut "miercuri o convorbire telefonică de 30 de minute despre acest dosar cu secretarul de Stat american, John Kerry".

O explozie în martie 2008 la un depozit de muniţii situat în satul Gerdec, în apropiere de Tirana, s-a soldat cu 26 de morţi şi sute de răniţi.

O societate americană în parteneriat cu ministerul albanez al Apărării trebuia să distrugă aceste stocuri de arme datând din epoca comunistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici