Protest masiv în Sydney după ce poluarea a atins niveluri alarmante din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie

Zeci de mii de persoane s-au adunat la Sydney pentru a cere autorităţilor australiene să acţioneze de urgenţă pentru a combate schimbările climatice în condiţiile în care poluarea în oraş a atins niveluri alarmante din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie din regiune, relatează Dpa.

308 afișări
Imaginea articolului Protest masiv în Sydney după ce poluarea a atins niveluri alarmante din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie

Protest masiv în Sydney după ce poluarea a atins niveluri alarmante din cauza fumului degajat de incendiile de vegetaţie

Oraşul este acoperită de mai multe săptămâni de o perdea groasă de fum din cauza incendiilor de vegetaţie, astfel că poluarea a fost uneori chiar cu 11 ori mai mare decât nivelul de pericol.

Peste 20.000 de persoane s-au strâns miercuri după-amiază în faţa Primăriei din Sydney, mulţi dintre participanţi purtând măşti pentu a face faţă poluării.

 

 

 

Protestul a fost organizat pentru a pune presiune pe guvern să ia măsuri urgente în ceea ce priveşte clima, să sporească finanţarea pentru serviciul de pompieri şi să gestioneze problemele grave apărute din cauza fumului toxic care acoperă oraşul de câteva săptămâni, au spus organizatorii.

Sute de pompieri continuă să se lupte cu un număr de 118 incendii de vegetaţie în statul New South Wales, inclusiv cu un incendiu masiv la nord-vest de Sydney.

Serviciul de pompieri a confirmat miercuri că 724 de case, 49 de instalaţii şi 1.582 de clădiri anexe au fost distruse începând cu luna octombrie.

 

 

 

Guvernul Australiei a refuzat să fie atras într-o discuţie cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra incendiilor.

Oamenii de ştiinţă australieni susţin că schimbările climatice cresc puternic riscul de incendiu şi intensitatea şi durata sezonului de incendii de vegetaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici