PROTESTE de aploare în Barcelona: Mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere eliberarea separatiştilor catalani

Zeci de mii de oameni au ieşit duminică pe străzile din Barcelona pentru a cere eliberarea din închisoare a liderilor separatişti catalani, acuzaţi de către autorităţile de la Madrid de rebeliune, relatează La Vanguardia.

665 afișări
Imaginea articolului PROTESTE de aploare în Barcelona: Mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere eliberarea separatiştilor catalani

PROTESTE de aploare în Barcelona: Mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a cere eliberarea separatiştilor catalani

Manifestanţii s-au adunat într-una dintre pieţele centrale din Barcelona, cerând ”libertate pentru prizonierii politici”.

Organizatorii marşului au precizat că acţiunea de duminică are rolul de a ”apăra instituţiile catalane şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor” din regiune.

”Nu este un protest în favoarea separatismului. Problema catalană nu se poate rezolva prin intermediul instanţelor, ci prin dialog şi dezbateri politice”, a declarat un participant la marş.

Manifestaţia are loc la zece zile după ce o instanţă din Germania a respins cererea de extrădare în Spania a fostului lider cataln Carles Puigdemont, acuzat de autorităţile de la Madrid de rebeliune.

La 23 martie, Curtea Supremă a Spaniei a decis că 25 de lideri catalani vor fi judecaţi pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, prin implicarea în proclamarea independenţei Cataloniei faţă de Spania la 27 octombrie 2017. Infracţiunea de "rebeliune" are o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici