Proteste faţă de ACTA la Sofia: 4.000 de bulgari au manifestat sub sloganul "ACTA la Vista Baby!"

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul capitalei bulgare, Sofia, pentru a protesta faţă de Acordul internaţional împotriva comerţului cu bunuri contrafăcute (ACTA), sub sloganul "ACTA la Vista Baby!".

762 afișări
Imaginea articolului Proteste faţă de ACTA la Sofia: 4.000 de bulgari au manifestat sub sloganul "ACTA la Vista Baby!"

Proteste faţă de ACTA la Sofia: 4.000 de bulgari au manifestat sub sloganul "ACTA la Vista Baby!" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Patru mii de bulgari au defilat prin Sofia, majoritatea tineri purtând masca lui Guy Fawkes, simbolul protestului global faţă de ACTA, relatează site-ul Novinite.com.

Aceştia au afişat pancarte pe care scria "Nu sunt terorist!", "Nu ACTA", "Stop ACTA sau o vom face noi", "Semnaţi ACTA - pierdeţi alegerile" sau "Basta cu ACTA".

Participanţii la manifestaţie, însoţiţi de importante efective de poliţie, au scandat de asemenea sloganuri pentru libertate pe Internet.

Mitinguri similare sunt organizate sâmbătă în alte 15-16 oraşe bulgare şi în 150 de oraşe din toată Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici