Proteste faţă de consumul excesiv, organizate într-o ţară europeană cu ocazia Black Friday

Mai multe asociaţii ecologice care denunţă consumismul au organizat, vineri, acţiuni de protest la Paris şi în alte oraşe ale Franţei faţă de "consumul excesiv", cu ocazia Black Friday, informează site-ul Francetv.fr.

1029 afișări
Imaginea articolului Proteste faţă de consumul excesiv, organizate într-o ţară europeană cu ocazia Black Friday

Foto: captură din video

Protestatarii au vizat centre de distribuţie ale companiei Amazon şi alte centre comerciale din Paris, Strasbourg, Rennes şi Lyon.

În localitatea Saint-Priest (Rhône), circa 100 de militanţi au blocat scurt timp intrările într-un depozit al companiei Amazon, înainte de a fi evacuaţi de forţele de ordine.

Un protest similar a avut loc în faţa sediului Amazon din Clichy, la periferia Parisului.

În oraşul Strasbourg, mai multe magazine din centru au fost blocate scurt timp de protestatari, informează postul France 3 Grand-Est.

Mitingurile au fost organizate la apelurile asociaţiilor Youth for Climate (Tineri pentru Climă), Extinction Rebellion (Rebeliunea faţă de Dispariţie), Greenpeace şi Attac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici