Proteste în flăcări în SUA. Los Angeles şi Minneapolis, scene ale violenţelor după ce un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare. FOTO

  • George Floyd (46 ani) a murit după ce un poliţist a stat circa 7 minute cu genunchiul pe gâtul său
  • Ofiţerul a afirmat că acesta s-a opus arestării
  • Minneapolis şi Los Angeles au devenit scene ale unor ciocniri violente
3354 afișări
Imaginea articolului Proteste în flăcări în SUA. Los Angeles şi Minneapolis, scene ale violenţelor după ce un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare. FOTO

Proteste în flăcări în SUA. Minneapolis şi Los Angeles, scene ale ciocnirilor după ce un poliţist a provocat moartea unui bărbat de culoare. FOTO

Moartea unui bărbat de culoare, George Floyd (46 de ani), ca urmare a unui incident în care a fost implicat un poliţist, a stârnit proteste violente în Statele Unite, în oraşele Minneapolis şi Los Angeles.
 
George Floyd a murit după ce un ofiţer de poliţie a stat 7 minute cu genunchiul pe gâtul său, după imobilizare. Poliţistul a spus că bărbatul s-a opus arestării.
 
În ciuda urletelor bărbatului, care striga că nu poate să respire, poliţistul a rămas în aceeaşi poziţie. Ulterior, bărbatul a decedat în drumul către spital.
 
Donald Trump a ordonat FBI-ului să demareze o anchetă în acest caz.

PROTESTE ÎN LOS ANGELES ŞI MINNEAPOLIS

Incidentul a stârnit proteste masive în mai multe oraşe americane, în special în cel în care s-a şi petrecut - Minneapolis.
 
Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere dreptate şi condamnarea poliţistului.
 
Situaţia a degenerat însă rapid, iar oameni înarmaţi cu arme albe au spart magazine şi au incendiat mobilierul stradal.
 
Pe de altă parte, alţi americani înarmaţi au ieşit pe străzi pentru a proteja magazinele de jefuitori, arată Fox News.
 
Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a declarat că "situaţia a evoluat într-un mod extrem de periculos" şi i-a rugat pe oameni să le permită pompierilor şi ambulanţierilor să intervină.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici