Proteste în Iran în urma deciziei Guvernului de a majora preţul la benzină

Mai multe proteste au izbucnit vineri seară în diferite oraşe din Iran la o zi după ce Guvernul a anunţat decizia de a majora preţul la benzină, a informat sâmbătă agenţia IRNA, citată de site-ul postului France 24.

331 afișări
Imaginea articolului Proteste în Iran în urma deciziei Guvernului de a majora preţul la benzină

Proteste în Iran în urma deciziei Guvernului de a majora preţul la benzină

Manifestaţiile au devenit violente în cursul nopţii de vineri în oraşul Sirjan din centrul Iranului, unde oamenii "au încercat să incendieze mai multe depozite".

Autorităţile iraniene au intervenit pentru a îi opri.

Presa iraniană a mai adăugat că alte proteste au avut loc şi în oraşele Mashhad, Birjand, Ahvaz, Gachsaran, Abadan, Khoramshahr, Mahshahr, Shiraz şi Bandar Abbas.

Acestea s-au limitat la blocarea traficului şi au fost încheiate până în miezul nopţii.

Protestele au izbucnit ca reacţie la majorarea preţurilor la benzină cu cel puţin 50%.

Taguri:
iran,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici