Proteste în oraşele americane după eliminarea dreptului constituţional la avort

Mai multe proteste au avut loc în oraşele din Statele Unite ca răspuns la decizia Curţii Supreme de Justiţie care a anulat dreptul constituţional la avort.

541 afișări
Imaginea articolului Proteste în oraşele americane după eliminarea dreptului constituţional la avort

Proteste în oraşele americane după eliminarea dreptului constituţional la avort

Potrivit The Guardian, la scurt timp după ce decizia de anulare a dreptului constitutional la avort a fost anunţată, demonstranţii au început să se adune în marile oraşe şi în oraşe mai mici din SUA.

Pe lângă marea demonstraţie din faţa Curţii Supreme din Washington DC, unde participanţii au strigat „Această decizie nu trebuie să rămână în picioare! Avortul legal la cerere!", proteste au avut loc în New York, Los Angeles, Chicago, Austin, Houston, Nashville, Kansas City, Topeka, Tallahassee, Miami, Oklahoma, Boise, New Orleans şi Detroit.

De asemenea, proteste de solidaritate au izbucnit în străinătate, la Londra şi Berlin.

În Arizona, oamenii care protestau împotriva deciziei în Phoenix au fost puşi pe fugă atunci când poliţia a tras cu gaze lacrimogene, potrivit relatărilor unor martori oculari.

„Trebuie să ieşim în stradă şi să ne ridicăm vocea, chiar şi în statele albastre în care drepturile noastre sunt protejate. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii din ultimii 50 de ani... şi intrăm într-o eră foarte întunecată”, a declarat Mary McNamara, o avocată din San Francisco care se îndrepta să protesteze în oraşul din nordul Californiei.

În parcul Washington Square din New York, Lucy Schneider, în vârstă de 101 ani, a sosit împreună cu nepoata sa. „Vreau ca ea să fie liberă să facă avort dacă este necesar. Sper că nu se va ajunge la asta, dar vreau ca ea să poată”, a spus femeia.

Preşedintele SUA Joe Biden a criticat vineri hotărârea Curţii Supreme a SUA care a anulat decizia istorică Roe vs Wade privind avortul, afirmând că sănătatea şi viaţa femeilor americane sunt acum în pericol, informează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici