PROTESTE ÎN RUSIA: Zeci de oameni arestaţi la Moscova în cadrul unei manifestaţii împotriva lui Putin - FOTO

Circa 30 de opozanţi ai lui Vladimi Putin, între care şi fostul ministru rus Boris Nemţov şi liderul Frontului de stânga Serghei Udaţov, au fost arestaţi duminică în cadrul unei manifestaţii în faţa turnului de televiziune din Moscova.

194 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN RUSIA: Zeci de oameni arestaţi la Moscova în cadrul unei manifestaţii împotriva lui Putin - FOTO

PROTESTE ÎN RUSIA: Zeci de oameni arestaţi la Moscova în cadrul unei manifestaţii împotriva lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 500 de persoane au participat la această reuniune neautorizată organizată în faţa turnului Ostankino, în nordul Moscovei, pentru a denunţa difuzarea, joi, de către un post de televiziune pro-Kremlin, NTV, a unei emisiuni care afirmă că opozanţii au fost plătiţi pentru a protesta faţă de Vladimir Putin.

"Ruşine NTV!", "Rusia fără Putin!", scandau participanţii în faţa clădirii care adăposteşte birourile NTV, în timp ce zeci de scutieri protejau intrarea principală a televiziunii ruse şi alţii făceau arestări.

Opozanţii au scandat aceleaşi sloganuri la o reuniune neautorizată la care au participat aproximativ 200 de persoane, sâmbătă, în piaţa Puşkin din centrul capitalei, între care Nemţov şi Udaţov. Poliţia a arestat două persoane dar niciun lider.

Intitulată "Anatomia contestării", emisiunea NTV a fost difuzată joi de postul de televiziune controlat de Gazprom, reluând punct cu punct acuzaţiile lansate de actualul premier Vladimir Putin înaintea alegerilor prezidenţiale din 4 martie.

În plus, alţi 12 opozanţi au fost arestaţi duminică în piaţa Manej din faţa Kremlinului pentru că au organizat o manifestaţie neautorizată, potrivit agenţiilor ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici