Proteste în Turcia după anunţul privind ieşirea din acordul care protejează drepturile femeilor

  • Turcii au protestat la adresa ieşirii ţării din Convenţia de la Instambul
  • Decizia a fost anunţată săptămâna trecută de preşedintele Turciei
  • România se află printre semnatarele tratatului care l-a supărat pe Erdogan
1292 afișări
Imaginea articolului Proteste în Turcia după anunţul privind ieşirea din acordul care protejează drepturile femeilor

Proteste în Turcia după anunţul privind ieşirea din acordul care protejează drepturile femeilor

În Turcia au avut loc proteste la adresa ieşirii ţării din Tratatului de la Instambul, care se referă la protejarea femeilor, pe teritoriul Europei.

Protestele vin după ce sâmbăta trecută, preşedintele turc, Tayyip Erdogan a anunţat intenţia ţării sale de a părăsi tratatul.

Convenţia de la Instambul obligă autorităţile statului semnatar să ia măsuri pentru a preveni violenţa domestică.

Protestatarii văd ieşirea din acord drept un mare pas înapoi din lupta împotriva abuzurilor.

„Fără Convenţia de la Istanbul sau fără punerea ei în practică, bărbaţii pot prinde curaj. Asta le poate da bărbaţilor curajul de a face tot ce vor, inclusiv să lase în urmă victimele abuzului domestic într-un mod suspect sau să distrugă trupurile lor şi dovezile”, susţine unul dintre participanţii la protestele din Istanbul.

Unii oficiali ai partidului lui Erdogan au pledat pentru revizuirea acordului. Ei susţin că este  incompatibil cu valorile conservatoare ale Turciei, care a fost prima semnatară a tratatului, în anul 2012.

Până în 2019, au aderat la convenţie 45 de ţări, printre care şi România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici