Proteste în Venezuela | Un elicopter al poliţiei, deturnat de un ofiţer, a atacat cu grenade Curtea Supremă şi sediile unor ministere / Maduro califică incidentul drept terorist

Un elicopter al poliţiei, deturnat de un ofiţer, a atacat cu grenade Curtea Supremă şi sediile unor ministere din Carcas, denunţând "guvernul criminal" de la Caracas, în timp ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a catalogat incidentul drept unul "terorist", informează BBC News online.

2025 afișări
Imaginea articolului Proteste în Venezuela | Un elicopter al poliţiei, deturnat de un ofiţer, a atacat cu grenade Curtea Supremă şi sediile unor ministere / Maduro califică incidentul drept terorist

Proteste în Venezuela | Un elicopter al poliţiei, deturnat de un ofiţer, a atacat cu grenade Curtea Supremă a Venezuelei şi sediile unor ministere / Maduro califică incidentul drept terorist

Ofiţerul de poliţie, care ar fi pilotat aparatul de zbor, a postat mai multe înregistrări pe reţelele de socializare în care îndeamnă populaţia să se opună "tiraniei", precizând că luptă nu împotriva forţelor de securitate, ci "împotriva impunităţii acestui guvern, împotriva tiraniei".

Presupusul pilot a mai declarat că reprezintă o coaliţie de angajaţi din cadrul forţelor militare şi de poliţie, dar şi civili, care se împotrivesc "acestui guvern criminal". Totuşi, nu este clar de cât sprijin se bucură ofiţerul.

Curtea Supremă a fost în repetate rânduri criticată de opoziţia din Venezuela care acuză instituţia că ar fi luat decizii ce i-au permis preşedintelui Maduro să rămână la putere.

Maduro a declarat că elicopterul a atacat Curtea Supremă şi sediile Ministerelor de Interne şi Justiţie.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul mai multor zeci de manifestanţi. Opoziţia îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate.

La rândul său, Maduro a reiterat marţi acuzaţiile privind sprijinul Statelor Unite pentru organizarea unei lovituri de stat împotriva lui şi l-a avertizat pe preşedintele SUA, Donald Trump, că Venezuela va rezista la o astfel de acţiune.

Sursa foto: Hepta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici