Proteste în zeci de oraşe din SUA împotriva acţiunilor administraţiei Trump din Iran şi Irak

Manifestanţii din zeci de oraşe din SUA s-au adunat sâmbătă pentru a protesta împotriva uciderii de către administraţia Trump a generalului iranian Qassem Soleimani şi a deciziei de a trimite mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, relatează Associated Press.

4142 afișări
Imaginea articolului Proteste în zeci de oraşe din SUA împotriva acţiunilor administraţiei Trump din Iran şi Irak

Proteste în zeci de oraşe din SUA împotriva acţiunilor administraţiei Trump în Iran şi Irak

Peste 70 de proteste au fost organizate de CODEPINK şi Act Now to Stop War and End Racism, o coaliţie anti-război din SUA, împreună cu alte grupuri.

De la Tampa la Philadelphia şi de la San Francisco până la New York, protestatarii au purtat însemne şi au scandat sloganuri anti-război.

Preşedintele Donald Trump a ordonat atacul aerian de vineri în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, în care a fost ucis generalul Qassem Soleimani, şeful Forţei de elită a Iranului Quds, care a fost acuzat de atacuri asupra trupelor americane şi a aliaţilor americani cu zeci de ani în urmă.

Iranul a promis răzbunare, ridicând temerile unui război total, dar nu este clar cum sau când ar putea veni un răspuns.

Organizatorii protestului au declarat că administraţia Trump a început în esenţă un război cu Iranul, prin asasinarea lui Soleimani.

La Miami, s-au adunat aproape 50 de protestatari. Şoferii au auzit oameni care strigau: „Nu mai sunt crime de drone”, „Vrem pace acum” şi „Ce vrem? Pacea în Iran. ”

Câteva sute de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în Times Square scandând „Fără dreptate, nicio pace, SUA din Orientul Mijlociu!”

„Statele Unite încearcă să folosească Irakul ca război proxy”, a spus Russell Branca, 72 de ani, din Queens. „Dacă Statele Unite şi Iranul se vor lupta, nu va fi în Statele Unite şi nu va fi în Iran, va fi în alte locuri. Şi este doar o nebunie, deoarece nimic din toate acestea nu este necesar”, a adăugat acesta.

În Minneapolis, protestatarii s-au adunat în apropierea Universităţii din Minnesota, purtând pancarte şi scandând. Printre ei se număra Meredith Aby, un lider al Comitetului local anti-război.

„Trebuie să părăsim Irakul, să nu mai trimitem mii de trupe. Trebuie să încercăm să răcorim lucrurile cu Iranul, să nu turnăm gaz pe foc”, a spus Aby, 47 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
iran,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici