Noi proteste în Iran. Forţele de ordine folosesc gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva oamenilor / Mesajul lui Trump pentru liderii iranieni - VIDEO

Mii de protestatari au ieşit, duminică, pe străzile din Iran pentru a doua zi consecutiv, scandând lozinci împotriva autorităţilor după ce armata iraniană a recunoscut că a doborât un avion de pasageri din greşeală.

17045 afișări
Imaginea articolului Noi proteste în Iran. Forţele de ordine folosesc gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva oamenilor / Mesajul lui Trump pentru liderii iranieni - VIDEO

Sursa FOTO: Captură Twitter @ChalecosAmarill

UPDATE Forţele de ordine din Iran au folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene

Confruntări între demonstranţi şi forţele de ordine au avut loc, duminică seară, în centrul oraşului Teheran, în cursul protestelor faţă de doborârea avionului de pasageri ucrainean.

 


Mii de persoane protestează faţă de doborârea avionului, scandând sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului.

Violenţe au izbucnit în Piaţa Azadi din Teheran, iar forţele de ordine au utilizat gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor, informează publicaţiile The New York Times şi Independent.

UPDATE Iranienii dau jos posterele cu generaul Qasem Soleimani

Protestatarii care au luat cu asalt străzile din Iran au început să rupă de pe ziduri posterele imense cu generalul Soleimani.

Qasem Soleimani, considerat al doilea cel mai puternic om din Iran, a fost ucis de forţele armate americane pe 2 ianuarie, într-un atac cu o dronă de tip MQ-9 Reaper.

UPDATE Donald Trump le transmite liderilor iranieni să înceteze "uciderea protestatarilor şi a poporului"

Preşedintele american Donald Trump a transmis prin intermediul contului său de Twitter un mesaj către liderii de la Teheran prin care le cere să înceteze "uciderea protestatarilor şi a poporului iranian", avertizându-i că SUA şi lumea e cu ochii pe ei.

"Către liderii Iranului - NU vă ucideţi protestatarii. Mii de oameni au fost deja ucişi sau întemniţaţi de voi, iar Lumea vă urmăreşte. Mai important, SUA vă urmăreşte. Eliberaţi internetul şi lăsaţi-i pe reporteri să circule gratuit! Încetaţi uciderea marelui vostru popor iranian!", este mesajul lui Donald Trump pentru liderii de la Teheran.

Preşedintele american Donald Trump le-a transmis sâmbătă protestatarilor care au participat la manifestaţiile organizate în Iran că administraţia sa îi va susţine în continuare.

"Oamenilor curajoşi şi care suferă în Iran: V-am susţinut încă de la începutul preşidenţiei mele, iar administraţia mea va continua să vă susţină. Urmărim protestele din Iran şi suntem inspiraţi de curajul pe care îl aveţi", a transmis liderul de la Casa Albă printr-un mesaj postat pe Twitter.

UPDATE Liderul Hezbollah anunţă că „toate bazele americane” reprezintă o ţintă

Atacurile recente ale Iranului asupra forţelor americane de la baza militară Al-Asad „înseamnă că toate bazele americane sunt o ţintă”, a declarat, duminică, liderul grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, în timpul unui discurs televizat. 

Citeşte continuarea... 

UPDATE Studenţii iranieni refuză să păşească pe steagul SUA şi al Israelului

Mai mulţi studenţi care protestează la Universitatea din Teheran au evitat să calce în picioare steagul SUA şi al Israelului, în semn de sfidare faţă de Guvernul iranian.

Imaginile îi arată pe studenţi ocolind steagurile, la campusul universitar Shahid Beheshti University campus. Steagurile au fost pictate pe ciment pentru ca cei care merg prin zonă să insulte ambele ţări pe care Iranul le consideră duşmani, scrie BBC.

Protestele au izbucnit sâmbătă seara, la scurt timp după ce armata iraniană a transmis că a doborât avionul ucrainean care s-a prăbuşit miercuri cu 176 de pasageri la bord şi şi-a cerut scuze.

„Ei mint că duşmanul nostru este America, inamicul nostru este chiar aici”, au scandat protestatarii care se adunaseră pe o stradă în faţa unei universităţi din Teheran.

Demonstraţii anti-regim s-au adunat, de asemenea, în alte oraşe din Iran. Protestatarii s-au adunat în mai multe zone din Teheran, scandând "Moarte mincinoşilor" şi cerând demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici