Proteste la Buenos Aires faţă de negocierile Guvernului cu FMI

Zeci de mii de persoane au participat la o manifestaţie la Buenos Aires împotriva negocierilor Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind contractarea unor împrumuturi în valoare de mai multe miliarde de dolari, în contextul problemelor economice cu care se confruntă Argentina.

381 afișări
Imaginea articolului Proteste la Buenos Aires faţă de negocierile Guvernului cu FMI

Proteste la Buenos Aires faţă de negocierile Guvernului cu FMI

"Respingem acordurile încheiate între Guvern şi FMI şi dependenţa de marile puteri politice şi economice", se afirmă într-un comunicat al organizatorilor protestului, relatează agenţia de ştiri Dpa.

Relaţiile Argentinei cu FMI s-au deteriorat după ce, în anul 2001, ţara a intrat în incapacitate de plată şi a refuzat să mai ramburseze împrumuturile contractate. Mulţi argentinieni consideră că instituţia financiară a prelungit criza economică prin impunerea de măsuri de austeritate aspre.

 

 

 

La demonstraţie au participat membri ai unor sindicate, susţinători ai fostului preşedinte Cristina Kirchner şi simpatizanţi ai partidelor de stânga.

Mauricio Macri, actualul preşedinte al Argentinei, a anunţat pe data de 8 mai că Guvernul de la Buenos Aires intenţionează să contracteze un împrumut de la FMI în condiţiile în care ţara se confruntă cu o depreciere semnificativă a monedei naţionale.

În schimbul împrumutului, FMI ar putea cere Guvernului de la Buenos Aires să reducă drastic deficitul bugetar masiv al ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici