Proteste la Moscova: Zeci de susţinători ai lui Aleksei Navalnîi au fost reţinuţi. Autorităţile ruse au închis pieţele din apropierea Kremlinului

Zeci de persoane care au protestat în apropiere de Kremlin faţă de condamnarea lui Aleksei Navalnîi au fost reţinute joi după-amiază. Mii de persoane - 2.500 conform poliţiei, 10.000, potrivit participanţilor - s-au adunat în apropiere de Kremlin şi scandează "Eliberaţi-l pe Navalnîi!", după condamnarea acestuia la cinci ani de închisoare.

116 afișări
Imaginea articolului Proteste la Moscova: Zeci de susţinători ai lui Aleksei Navalnîi au fost reţinuţi. Autorităţile ruse au închis pieţele din apropierea Kremlinului

Pieţele din apropierea Kremlinului, închise, pentru a împiedica susţinătorii lui Aleksei Navalnîi să se adune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Sankt-Petersburg, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în centrul oraşului strigând "Putin hoţul!" şi "Libertate!".

Accesul publicului în Piaţa Manej, în apropierea Kremlinului, a fost restricţionat, din cauza unor "lucrări", iar importante forţe de poliţie erau prezente în acest loc, joi seara, unde susţinători ai opozantului Aleksei Navalnîi intenţionau să protesteze, potrivit unor jurnalişti.

În afara de Piaţa Manej, au mai fost închise Piaţa Roşie şi Grădina Alexandrovski, situate, de asemenea, în apropierea Kremlinului, potrivit agenţiei Interfax.

Postul de televiziune Dojd, apropiat opoziţiei, a arătat imagini cu scutieri care îmbrânceau oameni ce încercau să se apropie de Piaţa Manej.

În plus, poliţia a reţinut mai multe persoane, potrivit Dojd.

Susţinătorii lui Navalnîi, condamnat joi la cinci ani de închisoare, au hotărât să se reunească la ora locală 19.00 (18.00, ora României) în Piaţa Manej.

Mai multe personalităţi din rândul opoziţiei, printre care liderul partidului Iabloko şi scriitorul Boris Akunin, au anunţat că vor participa la această manifestaţie.

Manifestaţia nu a fost autorizată de autorităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici