Proteste masive în Algeria. Aproximativ un milion de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui ţării | VIDEO

Aproximativ un milion de persoane au ieşit vineri pe străzile din capitala Algeriei, Alger, pentru a cere demisia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, au declarat mai mulţi poliţişti care asigură ordinea în timpul manifestaţiilor, relatează Reuters.

2483 afișări
Imaginea articolului Proteste masive în Algeria. Aproximativ un milion de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui ţării | VIDEO

Proteste masive în Algeria. Aproximativ un milion de persoane au ieşit în stradă pentru a cere demisia preşedintelui ţării | VIDEO. Foto: Twitter

În cel puţin o locaţie, poliţia a acţionat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, alungând şi lovind protestatarii, după ce o mulţime de tineri au aruncat cu pietre în forţele de ordine, potrivit unui corespondent Reuters.

Demonstraţiile vin la căteva zile după ce armata i-a cerut demisia şefului statului pentru a pune capăt crizei politice cu care se confruntă ţara. Televiziunea algeriană de stat a difuzat imagini de la alte proteste care au loc în mai multe oraşe din ţară.

Protestele au fost în cea mai mare parte paşnice, dar au pus presiune pe armată pentru a restabili ordinea.

 

 

Majoritatea oamenilor sunt împotriva preşedintelui Bouteflika şi a cercului său apropiat, aceştia respingând în acelaşi timp intervenţia armatei în viaţa politică.

”Presiunea străzii va continua până când sistemul va pleca”, a declarat Mohamed Djemai, un student de 25 de ani.

Sute de protestatari din toate păturile sociale, inclusiv jurnalişti, medici, profesori şi oameni fără adăpost participă la aceste demonstraţii care au început cu câteva săptămâni în urmă, aceasta fiind cea mai mare de până acum.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici