PROTESTE VIOLENTE în Franţa: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea, la Paris/ Peste 66.000 de manifestanţi ai "Vestelor galbene", în stradă | FOTO, VIDEO

Peste 66.000 de protestatari ai miscării "Vestele galbene" au ieşit în stradă sâmbătă, în Franţa, pentru a cincea săptămână consecutiv. La Paris, pe bulevardul Champs-Elysées au avut loc mai multe altercaţii violente, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea, relatează Le Figaro.

5617 afișări
Imaginea articolului PROTESTE VIOLENTE în Franţa: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea, la Paris/ Peste 66.000 de manifestanţi ai "Vestelor galbene", în stradă | FOTO, VIDEO

PROTESTE VIOLENTE la Paris: Peste 20.000 de manifestanţi ai "Vestelor galbene", în stradă

Ministrul de Interne francez, Christophe Castaner, a declarat că "datorită devotamentului forţelor de ordine", "ziua se încheie bine". "Dialogul trebuie să-i reunească acum pe toţi cei care vor să transforme Franţa", subliniat oficialul.

 

 

Într-un mesaj, postat pe Twitter, Christophe Castaner a avertizat că străzile trebuie eliberate, siguranţa cetăţenilor fiind prioritară. Anunţul vine în contextul în care, în această seara, a fost înregistrat un nou deces, cel de-al optulea, de la începutul protestelor. 

 

 

Mobilizarea "vestelor galbene" a scăzut drastic sâmbătă, în întreaga Franţă, unde aproximativ 66.000 de demonstranţi au participat la proteste, până la ora 18.00, faţă de cei 126.000, înregistraţi la aceeaşi oră sâmbăta trecută, potrivit cifrelor furnizate de Ministerul francez de Interne, la ora locală 20.00.

Cea de-a cincea sâmbătă cu demonstraţii de amploare a mişcării "Vestelor Galbene" a fost şi un test după anunţurile lui Emmanuel Macron, anunţuri menite să pună capăt unei crize sociale fără precedent, relatează Le Figaro.

Poliţia a anunţat că a arestat 168 de persoane, peste 100 fiind în custodia autorităţilor din Paris. 

Potrivit oficialilor poliţiei, au fost înregistraţi 112 de răniţi din rândul forţelor de ordine, cu timp înainte de ora 18:00, cinci cazuri fiind transportate la spital pentru îngrijiri. 

(Imagine: Le Figaro)

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene în Paris, împotriva persoanelor care protestează pe bulevardul Champs-Elysees faţă de Guvernul lui Emmanuel Macron, relatează site-ul postului ABC.

 

 

Prostele organizate de Mişcarea "Vestele Galbene" sâmbătă au devenit violente după ce mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă prin rândurile formate de poliţişti.

 

 

 

 

 

Potrivit Ministerului francez de Interne, 33.500 de persoane participă în această sâmbătă la mobilizarea "Vestelor galbene" "Act V". O cifră semnificativ mai mică decât în ​​săptămânile anterioare, transmite Le Figaro. 

Anterior, cel puţin 85 de persoane au fost reţinute la Paris, sâmbătă, pe fondul prostelor violente organizate de susţinătorii Mişcării "Vestele Galbene", la care participă mii de francezi, relatează site-ul postului ABC.

Poliţia a informat că dintre persoanele reţinute, 46 au fost arestate. Nu există detalii privind motivul reţinerii lor.

Aproximativ 8.000 de poliţişti şi 14 vehicule blindate au fost distribuite în capitală pentru a ţine situaţia sub control.

Ministerul de Interne a declarat că în total 69.000 de ofiţeri de poliţie au fost distribuiţi în mai multe oraşe franceze în timpul protestelor. Cei mai mulţi se află în oraşesele Toulouse, Bordeaux şi Saint-Etienne.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici