Proteste violente în Londra după incendiul soldat cu zeci de morţi

Sute de protestatari furioşi au pătruns prin violenţă, vineri după-amiază, în primăria unui district al Londrei, cerând să se facă dreptate după incendiul în urma căruia cel puţin 30 de oameni au murit, iar numeroşi alţii sunt daţi dispăruţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

6777 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Londra după incendiul soldat cu zeci de morţi

Proteste violente în Londra după incendiul soldat cu zeci de morţi

Manifestanţii au pătruns în sediul Primăriei districtului londonez Kensington/Chelsea, încercând să ajungă la primul etaj. Au fost blocaţi de agenţii de securitate.

Au avut loc confruntări între protestatari şi agenţii forţelor de ordine.

Manifestanţii scandau "Vrem dreptate", "Scoateţi-i din clădire!" şi "Să vă fie ruşine!".

Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte aproape 80 au fost rănite în urma incendiului care a afectat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, o clădire din Londra. Alte zeci de persoane sunt dispărute.

Incendiul a distrus o clădire de 24 de etaje - Turnul Grenfell, situat în zona Kensington, în vestul Londrei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici