Proteste violente în oraşul Napoli în cursul unei vizite a premierului Matteo Renzi. Cinci poliţişti au fost răniţi

Proteste violente au avut loc miercuri după-amiază în oraşul italian Napoli, în timpul unei vizite a premierului Italiei, Matteo Renzi, informează cotidianul Il Sole 24 Ore, precizând că cel puţin cinci agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi.

1690 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în oraşul Napoli în cursul unei vizite a premierului Matteo Renzi. Cinci poliţişti au fost răniţi

Proteste violente în oraşul Napoli în cursul unei vizite a premierului Matteo Renzi. Cinci poliţişti au fost răniţi

Forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene şi la tunuri cu apă pentru dispersarea a sute de protestatari care au atacat cu pietre.

Matteo Renzi, criticat pentru rata ridicată a şomajului şi pentru situaţia economico-socială din Italia, se află la Napoli pentru inaugurarea unei zone industriale în zona Bagnoli.

Primarul oraşului Napoli, Luigi de Magistris, a exprimat nemulţumire că Guvernul de la Roma nu s-a consultat cu autorităţile regionale în acest proiect, situaţie care a generat protestele.

Numeroşi turişti străini au rămas blocaţi în zone din centrul oraşului Napoli din cauza protestelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici