Proteste violente în SUA, după ce un afro-american neînarmat a fost împuşcat de poliţişti în prezenţa copiilor săi

  • Un bărbat de culoare a fost împuşcat în spate, în repetate rânduri, de către poliţiştii din Wisconsin
  • Jacob Blake era neînarmat, iar copiii acestuia se aflau alături de el, în maşină
  • Poliţia a fost chemată să răspundă unui apel legat de un incident, însă nu este clar ce s-a întâmplat sau cine a sunat la numărul de urgenţă
1926 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în SUA, după ce un afro-american neînarmat a fost împuşcat de poliţişti în prezenţa copiilor săi

Sursă foto: newsopener.com

Noi proteste au izbucnit în SUA, după ce un bărbat afro-american a fost împuşcat în spate de către poliţia din Wisonsin, de mai multe ori, relatează BBC.
Poliţiştii au venit pentru a interveni în urma unui apel la numărul de urgentă, însă, deocamdată, nu este cunoscută natura incidentului.

Bărbatul, Jacob Blake pe numele său, a fost împuşcat în timp ce voia să intre în maşina în care se aflau copiii săi. În imaginile filmate de martori se observă cum Blake deschide portiera maşinii, moment în care unul dintre poliţişti îl prinde de tricou, după care sunt trase şapte focuri de armă. Jacob Blake ar fi fost neînarmat la momentul incidentului.

Jacob Blake a fost dus de urgenţă la spital, a fost operat, iar acum se află la terapie intensivă, a transmis familia.

Protestele au izbucnit imediat după publicarea imaginilor, iar sute de persoane au mers către sediul poliţiei din oraşul Kenosha, Wisconsin. Maşini au fost incendiate, iar protestatarii au strigat "Nu ne vom opri".

Autorităţile locale au declarat stare de alertă pe timpul nopţii şi le-au interzis oamenilor să iasă pe stradă. De asemenea, poliţia a sfătuit afacerile locale să rămână închise, după ce mai multe jafuri au avut loc duminică noapte, când, de asemenea, au fost auzite focuri de armă.

Tony Evers, guvernatorul statului Wisconsin, a condamnat ferm acţiunile poliţiei.

„Chiar dacă nu avem toate detaliile încă, ce ştim cu siguranţă este că nu e vorba de primul om de culoare care este împuşcat sau ucis fără milă de indivizi care sunt parte a forţelor de ordine în statul nostru sau în ţara noastră”, a spus Tony Evers, într-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici