PROTESTE violente în SUA, pentru a doua noapte consecutiv/ Autorităţile au declarat stare de urgenţă - GALERIE FOTO/ VIDEO

Situaţia pare a fi scăpat de sub control în Charlotte, Carolina de Nord, după ce un tânăr de culoare a fost ucis după o altercaţie cu un poliţist. Miercuri noaptea, pentru a doua doua zi consecutiv, ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine au luat amploare. Potrivit CNN, noaptea trecută, o persoană a fost împuşcată, iar un poliţist a fost rănit.

8158 afișări
Imaginea articolului PROTESTE violente în SUA, pentru a doua noapte consecutiv/ Autorităţile au declarat stare de urgenţă - GALERIE FOTO/ VIDEO

PROTESTE violente în Statele Unite, pentru a doua noapte, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist: Un civil a fost împuşcat, iar un ofiţer a fost rănit/ Autorităţile au declarat STARE DE URGENŢĂ - VIDEO (Imagine: inusanews.com)

Guvernatorul din Carolina de Nord a declarat stare de urgenţă în oraşul Charlotte, trimiţând în Garda Naţională, pentru a calma spiritele, informează BBC.

Civilul care a fost împuşcat în timpul violenţelor se află în stare critică, relatează CNN, citând oficiali ai poliţiei locale, după ce anterior, pe Twitter a circulat informaţia că victima ar fi murit.

Forţele de ordine au tras rafale de gloanţe de cauciuc şi au fost folosite gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Protestatarii au răspuns cu sticle şi artificii.

Keith Lamont Scott, în vârstă de 43 de ani, a fost împuşcat mortal marţi, într-o parcare, fără să fi fost o persoană urmărită. Potrivit campaniilor de pe reţelele de sociale afro-americanul citea o carte atunci când a intrat în altercaţie cu poliţistul.

Oficialii susţin însă că bărbatul era înarmat şi a fost somat de mai multe ori să se predea înainte ca poliţistul, şi el de culoare, să tragă cu pistolul pentru că s-a simţit ameninţat.

Unul dintre protestatari se află în stare critică după un "civil a trat asupra altui civil", au informat autorităţile locale. 

În prima seară de proteste 16 ofiţeri de poliţie au fost răniţi. Guvernatorul statului american, Carolina de Nord, Pat McCrory a declarat starea de urgenţă după ce protestatarii au atacat jurnalişti şi civili, au spart geamuri şi au folosite sticle incendiare.

A doua noapte de proteste au început în mod paşnic, dar demonstraţia a fost întreruptă de focuri de armă şi un om în mulţime a fost rănit. Autorităţile au anunţat iniţial că civilul a decedat, dar ulterior, într-un mesaj pe Twitter, au revenit asupra declaraţiei. De asemenea, oficialii au precizat că în timpul violenţelor, un ofiţer de poliţie a fost rănit.

"Încercăm să dispersăm mulţimea. Am fost foarte răbdători, dar acum ei au devenit foarte agresivi, aruncând sticle asupra poliţiştilor, deci este timpul să restabilim ordinea", a declarat Putney pentru Fox News.

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.

"Acesta aştepta să-şi ia fiul de la şcoală, iar Poliţia nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenţia asupra lui, a început să strige că are o armă şi l-a împuşcat. Cred că l-au împuşcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort", a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

În declaraţia Poliţiei se menţionează faptul că bărbatul era înarmat şi o armă a fost recuperată de la scena incidentului. Departamentul de Poliţie se afla în căutarea unui suspect, în momentul în care a constatat o persoană care a ieşit înarmată dintr-un vehicul.

Poliţia americană a împuşcat mortal 193 de persoane de culoare în anul 2016, potrivit unui bilanţ efectuat de The Guardian. În anul 2015, fiind ucise 300 de persoane de culoare.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici