Proteste violente la Leipzig. Germania se înscrie pe lista ţărilor europene în care au loc lupte de stradă

  • Sute de persoane au protestat, pentru a treia noapte la rând, în Leipzig, Germania.
  • Protestatarii au aprins fumigene şi i-au atacat cu pietre pe poliţişti.
  • Belarus şi Bulgaria se confruntă, de mai multă vreme, cu proteste masive.
13008 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la Leipzig. Germania se înscrie pe lista ţărilor europene în care au loc lupte de stradă

Proteste violente la Leipzig. Germania se înscrie pe lista ţărilor europene în care au loc lupte de stradă

Noapte de foc, la propriu, în Leipzig, după ce oamenii legii au decis să evacueze mai multe locuinţe. Sute de oameni au ieşit în stradă şi nu s-au limitat la un simplu marş prin centrul oraşului: au aprins torţe, au incendiat coşuri de gunoi şi au aruncat cu sticle şi pietre în forţele de ordine. Mai multe persoane au fost reţinute, iar 11 poliţişti au fost răniţi în cea de-a treia noapte consecutivă de manifestaţii pe străzile oraşului din estul Germaniei. Cu o săptămână în urmă, tot în Germania, dar la Berlin, aproape 40.000 de oameni au protestat faţă de regulile anti Covid-19. 

La aproximativ 1.000 de km distanţă, la Minsk, zeci de mii de oameni au continuat să iasă pe străzi şi să ceară demisia preşedintelui Lukaşenko. Nici la vecinii bulgari nu mai e linişte de ceva vreme. Marea Britanie, Polonia şi Elveţia sunt alte ţări europene în care au avut loc mişcări de stradă. Chiar dacă motivele care au scos oamenii în stradă diferă de la o ţară la alta, pandemia generează o stare de anxietate la nivel global, cred specialiştii. 

 Claudiu Tufiş, sociolog: Ne aflăm într-o situaţie cu incertitudini crescute iar toate acestea sunt elemente care nu fac decât să contribuie la o stare de anxietate generalizată. Ceea ce poate face ca anumite persoane să fie mai uşor de convins să participe la astfel de evenimente.La diverse forme de protest.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici