Proteste violente la un centru pentru refugiaţi din Italia, în urma decesului unei tinere

Mai multe zeci de imigranţi au protesat faţă de condiţiile de viaţă într-un centru pentru refugiaţi din localitatea italiană Cona, în apropiere de Veneţia, în urma decesului unei tinere originare din Coasta de Fildeş, scrie agenţia de ştiri Reuters.

1579 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la un centru pentru refugiaţi din Italia, în urma decesului unei tinere

Proteste violente la un centru pentru refugiaţi din Italia, în urma decesului unei tinere (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Arhiva Foto)

Femeia în vârstă de 25 de ani a decedat luni după-amiaza, aparent din cauze naturale, a declarat Alberto Panfilio, primarul oraşului, pentru postul La Repubblica TV.

Primele informaţii indică faptul că protestul ar fi izbucnit după ce ambulanţa care a preluat-o pe tânără ar fi sosit cu întârziere, însă primarul oraşului a declarat că ambulanţa a ajuns destul de repede.

Potrivit presei locale, imigranţii au reacţionat agresiv la acest incident, au tăiat alimentarea cu electricitate a centrului, au declanşat mai multe incendii, iar 25 de angajaţi ai centrului au fost nevoiţi să se baricadeze în interiorul unei clădiri.

Panfilio a declarat că în cele de urmă a fost restabilit calmul, unde peste 1.500 de persoane sunt cazate într-un centru care era iniţial programat să găzduiască doar 15 imigranţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici