PROTESTELE din Brazilia ar putea afecta vizita papei Francisc

Brazilia trebuie să se pregătească pentru eventualitatea în care manifestaţiile care au cuprins ţara să afecteze Zilele mondiale ale Tinerilor catolici (JMJ) şi vizita papei Francisc în iulie la Rio de Janeiro, a avertizat vineri liderul cabinetului preşedinţiei, Gilberto Carvalho, relatează AFP.

199 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din Brazilia ar putea afecta vizita papei Francisc

PROTESTELE din Brazilia ar putea afecta vizita papei Francisc

"Trebuie să ne pregătim pentru eventualitatea în care JMJ se va derula în climatul actual de manifestaţii", a declarat Carvalho la Brasilia în cadrul unei reuniuni cu organizatorii JMJ la preşedinţie.

"Situaţia evoluează atât de rapid încât nu se pot face profeţii, nu se poate spune ce se va întâmpla aici sau acolo. Ar fi riscant, însă trebuie să fim pregătiţi", a adăugat acest responsabil.

Pese 1,2 milioane de persoane au manifestat joi seară în toată ţara, în cadrul unei tulburări sociale fără precedent care a pornit de la o creştere a tarifelor la transporturile publice, însă care stigmatizează acum calitatea slabă a serviciilor publice, corupţia şi averea cheltuită pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2014 în Brazilia.

Zilele mondiale ale tinerilor catolici sunt programate între 23 şi 28 iulie la Rio, care a înregistrat manifestaţiile cele mai importante şi cele mai violente din ţară.

Peste două milioane de tineri pelerini sunt aşteptaţi la aceste întâlniri în prezenţa noului papă Francisc care va realiza prima sa mare vizită în străinătate.

Carvalho a subliniat că guvernul va face totul pentru ca JMJ "să fie ceea ce visăm, adică un cadru de mobilizare pentru speranţă, pace şi vocaţie în care tinerii să se încadreze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici