PROTESTELE din Kiev: Vitali Kliciko a prezentat un plan de soluţionare a crizei pe YouTube - VIDEO

Unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, Vitali Kliciko, a postat o înregistrare video pe site-ul YouTube în care afirmă că ziua de joi este decisivă şi prezintă un plan în trei puncte pentru soluţionarea crizei, relatează BBC News online.

1352 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din Kiev: Vitali Kliciko a prezentat un plan de soluţionare a crizei pe YouTube - VIDEO

Vitali Kliciko (Imagine: captură video)

"Dragi ucraineni, astăzi (joi) este o zi decisivă. Vărsarea de sânge continuă. Guvernul a recurs la provocări sângeroase sub privirile întregii lumi", afirmă Kliciko.

"Huligani înarmaţi au fost lăsaţi liberi pe străzi să atace oameni şi să creeze o iluzie potrivit căreia există o confruntare între cetăţeni. Dar aceste planuri sunt sortite eşecului", a spus el.

"Avem cu toţii, împreună, datoria să oprim vărsarea de sânge", subliniază el în înregistrare.

În planul pe care l-a prezentat, Kliciko îndeamnă, în primul rând, parlamentarii să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă, la ora 13.00 GMT (15.00, ora României), pentru a adopta decizii în vederea soluţionării crizei. El îi solicită, în al doilea rând, preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici să convoace alegeri prezidenţiale anticipate, apreciind că acesta este singurul mod de a pune capăt violenţei acum. În al treilea rând, el îndeamnă fiecare cetăţean să-şi unească forţele cu vecinii şi prietenii pentru a-şi apăra viaţa, sănătatea şi proprietatea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici