Protestele din Turcia: Zeci de persoane au fost arestate în legătură cu manifestaţiile antiguvernamentale

Poliţia turcă a procedat marţi la zeci de arestări în mediile de extremă stânga în legătură cu manifestaţiile antiguvernamentale care afectează Turcia de la sfârşitul lunii mai, au afirmat surse concordante.

249 afișări
Imaginea articolului Protestele din Turcia: Zeci de persoane au fost arestate în legătură cu manifestaţiile antiguvernamentale

Protestele din Turcia: Zeci de persoane au fost arestate în legătură cu manifestaţiile antiguvernamentale (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La Istanbul, poliţia a arestat din propriile locuinţe aproximativ 90 de membri ai Partidului Socialist al Oprimaţilor (ESP), o mică formaţiune activă în timpul manifestaţiilor, a anunţat pentru AFP Baroul din Istanbul.

Poliţia a încercuit, de asemenea, sediile cotidianului Atilim şi agenţiei de presă Etkin, apropiate acestui partid, au transmis posturile de televiziune NTV şi CNN-Türk.

Deputatul Sirri Sürreya Önder a confirmat pe Twitter arestarea, la care a asistat, a vicepreşedintelui ESP, Alp Altinörs, ridicat de la domiciliul său.

NTV menţionează, de asemenea, reţinerea a 30 de persoane la Ankara, a altor 13 la Eskisehir (nord-vest) şi operaţiuni ale poliţiei în alte 18 provincii.

Poliţia turcă a arestat deja aproape 600 de persoane, duminică, la Istanbul şi Ankara, în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale, potrivit barourilor din cele două oraşe.

Poliţia poate menţine un suspect în custodie timp de patru zile, potrivit legii turce, înainte de a-l prezenta în faţa unui procuror care să decidă o eventuală inculpare, plasare în arest preventiv sau punere în libertate.

Pe de altă parte, Ministerul turc de Justiţie a început să lucreze asupra unui proiect de reglementare a criminalităţii pe Internet, cu scopul de a reduce rolul unor reţele de socializare în propagarea îndemnurilor de a participa la manifestaţii împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, a informat marţi cotidianul Hürriyet Daily News, citând o sursă ministerială.

"Noi evaluăm aplicaţiile din străinătate privind această chestiune", a anunţat această sursă, citată de cotidian.

Aproximativ 25 de persoane au fost arestate la începutul lunii mai, la Izmir (vest), pentru că au postat pe Twitter "informaţii false sau defăimătoare" despre manifestaţii, după care au fost eliberate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici