Protestele fără incidente majore pe coasta de Est a SUA, deşi manifestanţii nu au respectat ordinul de rămânere în case după ora 20.00

Majoritatea protestelor de pe coasta de Est a Statelor Unite s-au încheiat, fără incidente majore, marţi noaptea. În Washington DC, acolo unde în cursul zilei forţele de ordine au folosit forţa pentru a dispera manifestanţii din apropierea Casei Albe, seara s-a dovedit a fi liniştită, scrie Associated Press.

552 afișări
Imaginea articolului Protestele fără incidente majore pe coasta de Est a SUA, deşi manifestanţii nu au respectat ordinul de rămânere în case după ora 20.00

Protestele din SUA s-au încheiat fără incidente majore

Mulţimea adunată în Parcul Lafayette de lângă Casa Albă a fost paşnică şi chiar politicoasă în timp ce au protestat la adresa folosirii forţei de către poliţişti în cazul morţii lui George Floyd în Minnesota.

Spre deosebire de serile precedente, de data aceasta, protestatarii nu au vandalizat clădiri şi au preferat să folosească creta colorată pentru a-şi scrie sloganurile pe asfalt.

Protestatarii au scandat şi au discutat între ei, majoritatea purtând măşti, dar nu au păstrat şi distanţa între ei, aşa cum recomandă autorităţile.

Un moment care ar fi putut degenera a fost atunci când un protestatar s-a urcat pe un stâlp stradal şi a scos un semn de circulaţie, dar mulţimea a reacţionat rapid şi l-a făcut să se dea jos.

Protestatarii s-au dispersat în jurul orei locale 20.00, la o oră după ce a intrat în vigoare restricţiile prin care li se impunea să stea în case.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici