Protestele violente continuă în SUA: Peste 180 de manifestanţi au fost arestaţi la Los Angeles

Peste 180 de persoane au fost arestate la Los Angeles în cursul unor manifestaţii care au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri împotriva deciziei unui mare juriu de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul alb care a ucis un tânăr de culoare în august, la Ferguson.

755 afișări
Imaginea articolului Protestele violente continuă în SUA: Peste 180 de manifestanţi au fost arestaţi la Los Angeles

Protestele violente continuă în SUA: Peste 180 de manifestanţi au fost arestaţi la Los Angeles (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţia de la Los Angeles, la care au participat aproximativ 500 de persoane, a început cu un marş de mai mulţi kilometri, din sudul celui mai mare oraş al Californiei (vest) până la sediul poliţiei locale (LAPD), în cartierul Downtown.

Miercuri, în cursul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck, a declarat că 183 de persoane au fost arestate în cursul nopţii, dintre care 167 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. O persoană a fost arestată pentru un delict mai grav, după ce a aruncat cu o sticlă cu apă în direcţia unui ofiţer, rănit uşor la nivelul capului.

Mai mulţi manifestanţi au fost arestaţi pentru că au blocat traficul pe un drum, dar, în general, nu s-au înregistrat acte de violenţă şi nici pagube la Los Angeles, spre deosebire de Oakland, în apropiere de San Francisco, unde au avut loc jafuri şi ciocniri cu poliţia.

"Manifestanţii au vandalizat magazine, au provocat incendii, au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia poliţiştilor", a anunţat pe Twitter poliţia din Oakland, precizând că "mai multe reţineri au avut loc".

Autorităţile prevăd noi manifestaţii pentru ziua de miercuri împotriva deciziei de luni seara a unui mare juriu din Missouri (centru) de a nu-l pune sub acuzare pe poliţistul Darren Wilson, care l-a împuşcat mortal pe Michael Brown, în vârstă de 18 ani, pe 9 august, la Ferguson.

La New York, zece persoane - opt bărbaţi şi două femei - au fost arestate în timpul manifestaţiilor de marţi seara, a anunţat poliţia.

Mii de persoane au manifestat marţi seara la New York. Manifestanţii s-au adunat în Union Square şi Times Square, iar mai multe coloane au împânzit oraşul, perturbând circulaţia, în special pe drumul expres Franklin D. Roosevelt, la est de Manhattan, dar şi la Lincoln Tunnel, care asigură legătura între Manhattan şi New Jersey.

Luni seara, două persoane fuseseră deja arestate în timpul primelor manifestaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici