Protestele violente din Franţa, replici între liderii lumii. Trump, atenţionat să nu se AMESTECE în treburile interne ale Franţei

Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe de la Paris, a răspuns comentariilor preşedintelui SUA, Donald Trump, privind protestele violente din Franţa, căruia i-a cerut să nu se implice în politica internă franceză, afirmând că Parisul nu se implică în dezbaterile din Statele Unite.

4543 afișări
Imaginea articolului Protestele violente din Franţa, replici între liderii lumii. Trump, atenţionat să nu se AMESTECE în treburile interne ale Franţei

Protestele violente din Franţa, replici între liderii lumii. Ministrul de Externe îi cere lui Trump să nu se AMESTECE în treburile interne ale Franţei

"Îi transmit lui Donald Trump şi preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) i-a spus de asemenea: noi nu luăm parte la dezbaterile americane, lasă-ne să ne trăim viaţa ca naţiune", a declarat şeful diplomaţiei franceze pentru postul radio RTL.

Preşedintele american Donald Trump a sugerat, sâmbătă, că protestele antiguvernamentale din Franţa, organizate de mişcarea "Vestelor Galbene", indică faptul că oamenii nu vor să plătească sume mari de bani "pentru a proteja probabil mediul".

"Acordul de la Paris nu funcţionează prea bine pentru Paris. Proteste şi revolte în toată Franţa. Oamenii nu vor să plătească sume mari de bani, de multe ori către ţări din lumea a treia (care sunt guvernate îndoielnic), pentru a proteja probabil mediul", afirmă liderul american într-un mesaj postat pe Twitter.

 

 

"Poate că este timpul să încheiem cu acordul ridicol şi extrem de scump de la Paris şi să dăm banii înapoi oamenilor reducând impozitele", a adăugat liderul de la Casa Albă.

În urmă cu câteva zile, Trump a menţionat protestele violente din Franţa ca o justificare pentru decizia sa de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Trump a declarat că nu crede că schimbările climatice sunt provocate de activitatea umană şi a afirmat că Acordul climatic de la Paris este dăunător afacerilor americane.

După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

Protestele organizate de mişcarea "Vestelor Galbene" au izbucnit după ce Administraţia Emmanuel Macron a luat decizia de a majora taxele la carburanţi, măsură ce se înscrie în eforturile preşedintelui francez de reducere a emisiilor poluante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici